בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
בארץ 
הפרעת אכילה: כך הפכו הישראלים למאמינים בצמחונות 

הפרעת אכילה: כך הפכו הישראלים למאמינים בצמחונות

 
בארץ |
 

סקר מיוחד של חדשות 10 מגלה כי 75% מהישראלים חושבים שהמזון האורגני בריא יותר. יותר מכך, רבע מיליון מגדירים עצמם צמחונים. "המיתוסים שגידלו אותנו עליהם כמו ' אם לא תאכלו בשר לא תגדלו' הולכים ומנותצים", אומר העיתונאי אביב לביא. מנגד, קרדיולוג בכיר בבית החולים איכילוב טוען כי הכל מוטרף: "לא צריך להתייחס לזה ברצינות"

 
 
 
 
 
 
 
 
 

סדרת כתבות חדשה שהתחילה הערב (ראשון) בחדשות 10 בוחנת את הרגלי התזונה החדשים של הישראלים. בשנים האחרונות עולה בהתמדה מספרם של הצמחונים, הטבעונים, מעדיפי המזון האורגני ואלה שאוכלים מזון בלי גלוטן או בלי סוכר.

 

על פי סקר חדשות 10, יותר מרבע מיליון ישראלים מגדירים את עצמם צמחונים, עשרות אלפים מגדירים את עצמם טבעונים, או מעדיפים מזון אורגני. רובם משוכנעים שהמזון הזה בריא יותר.

 

(11:26 דקות)

 
 
 

 

מוריס, בעל מכולת כבר יותר מ-40 שנה, כבר ראה הכל - איך הגבינה הופכת לדיאטית, איך הלבן הופך ליוגורט וגם הוא פתח מחלקה אורגנית שלמה. "לפני שנתיים אנשים דרשו דברים כאלה, אז היינו מוכרחים להכניס", הוא אומר. מה שהוא מרגיש הוא כבר עובדה.

 

כ-14% ממשתפי הסקר חושבים שמזון אורגני מסייע למצב הבריאותי. 6.4% חושבים שהוא מונע מחלות ו-2.4% חושבים שהוא מאריך חיים. אליהם מצטרפים 42.7% מהמשיבים, שענו כי המזון האורגני עושה את כל אלה. רק 32.6% חושבים שהמזון הזה מיותר.

 

האוכל האורגני הגיע אפילו לרשתות המזון הגדולות, ואפליקציה מיוחדת מסייעת למי שרוצה לדעת איפה ישנם סניפים שמגישים אותו. העיתונאי אביב לביא מסביר כי המיתוסים שגידלו את כולנו עליהם דוגמת "אם לא תאכל בשר לא תגדל", אם הזמן הולכים ומנותצים. "יותר ויותר גופי רפואה מכירים בזה שזה לא נכון ואפשר לצרוך את כל הדרוש מהמזון האורגני".

 

עמרי פז, מייסד עמותת "וייגן פרנדלי", אומר כי הוא ואנשיו הולכים ובודקים את כל המקומות שמבקשים תו תקן של טבעונים. לדבריו, יש מעל 150 בתי עסק ברחבי הארץ שקבלו את התו.

 

9.2% הודו: קונים מזון אורגני בגלל לחץ סביבתי

מנגד, יש מי שטוענים כי כל הטרנד הטבעוני לא טבעי כלל. "זה מוטרף. אם אנשים טוב להם עם זה, אני לא יכול להגיד להם שהם עושים משהו רע לעצמם, אבל להגיד שצריך להתייחס לזה ברצינות וככה צריך להמליץ לאוכלוסייה - ממש לא", הסביר ד"ר אילן קיציס, קרדיולוג בכיר בבית החולים איכילוב בתל אביב.

 

אז למה אנחנו קונים את המזון הזה? 5.9% עושים את זה בגלל בעיות בריאות. 9.2% הודו שהם קונים את המזון הזה בגלל דרישת הסביבה, כ-10% הם בעלי אידיאולוגיה. 40% תופסים את המזון הזה כבריא יותר ו-35% הנותרים עושים זאת משילוב הסיבות הללו.

 

למרות זאת, אף אחד לא מבטיח שאם נעבור לתזונה טבעונית נחייה עד 120. פרופסור דני אדרקה, מנהל היחידה לגידולי דרכי העיכול בבית החולים שיבא, אומר כי אוכל או לקיחת ויטמינים לא מונעת סרטן.

 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by