בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
בעולם 
מחקר: אכילת צ'יפס מגדילה את הסיכויים למוות מוקדם 

מחקר: אכילת צ'יפס מגדילה את הסיכויים למוות מוקדם

 
בעולם |
 

לפי המחקר, שבדק הרגלי אכילה של 4,440 בני אדם ופורסם בכתב העת האמריקני לתזונה קלינית, אכילת תפוחי אדמה מטוגנים פעמיים בשבוע מכפיל את הסיכויים שלך למוות מוקדם

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מגדיל לפי המחקר את הסיכויים למוות. צ'יפס
 מגדיל לפי המחקר את הסיכויים למוות. צ'יפס   צילום: fotolia 
 
 

כיצד הדרך שבה אתה אוכל את תפוחי האדמה שלך משפיעה על בריאותך?

 

לפי מחקר חדש, שפורסם היום (ראשון) בכתב העת האמריקני לתזונה קלינית, אנשים שאוכלים תפוחי אדמה מטוגנים פעמיים בשבוע או יותר מגדילים את הסיכויים שלהם למוות מוקדם.

 

מנהל המחקר דוקטור ניקולה ורונסה ועובדיו בדקו 4,440 בני אדם בגילאים 45-79 במשך תקופה של שמונה שנים. הנבדקים חולקו לתתי קבוצות, בהתאם לכמות תפוחי האדמה שהם אוכלים כל שבוע.

 

על פי ניתוח של כל קבוצה, מבצעי המחקר מצאו שאלה שאכלו תפוחי אדמה מטוגנים בין פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע, הכפילו את הסיכויים שלהם למוות מוקדם לעומת אלה שלא אכלו תפוחי אדמה מטוגנים. נציין כי במהלך המחקר מתו 236 בני אדם.

 

 
מסוכן לבריאות לפי המחקר. צ'יפס
 מסוכן לבריאות לפי המחקר. צ'יפס   צילום: אינסטגרם 
 

"אף על פי שמדובר היה במחקר הסתכלותי בלבד ולא השפענו על התנהגותם של הנבדקים, אנחנו עדיין מאמינים ששמן בישול, שעשיר בשומן טראנס, הוא חלק מהותי מההסבר לתמותה של צרכנים, שאוכלים יותר תפוחי אדמה", אמר ורונסה.


ורונסה הוסיף ש"צריך לקחת בחשבון שגורמים חשובים נוספים, כגון השמנת יתר, אורח חיים שלא כולל פעילות גופנית ושימוש תדיר במלח, עשויים גם להשפיע על מוות מוקדם של אלה האוכלים תפוחי אדמה מטוגנים פעמיים בשבוע או יותר.

 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by