בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
מחקר: צ'ילי עלול לגרום לסרטן כיס המרה 
 
 
חדשות נענע

עוני ואכילת כמויות גדולות של פלפל חריף עלולים להגדיל את הסיכויים לחלות בסרטן כיס המרה

 
 
 
 
 
 
 
 
 
מאז שנת 1970 חוקרי הסרטן עקבו אחרי עליה קבועה ומדאיגה באחוז החולים הצ'יליניים, שנמצאים במקום הראשון בעולם באחוז התמותה מסרטן כיס המרה. שכיחות המחלה עלה מ-3 בני אדם מתוך 100,000 ל-12. זאת לפי דו"ח שמתפרסם בירחון הבינלאומי לסרטן. רשויות הבריאות אינם יכולים להסביר את העליה בתחלואה.

דר. איוון סרה מאוניברסיטת צ'ילה בסנטיאגו ערך מחקר בקרב 114 חולים בסרטן כיס המרה. כולם רואיינו בנוגע לסגנון החיים והרגליהם, שהושוו לקבוצה דומה של חולים שחלו במחלות שונות בכיס המרה אך לא סרטן.

חולים שחלו בסרטן כיס המרה נמצאו שונים מהקבוצה השניה בעיקר ברמה הסוציו-אקונומית, להם בדרך כלל היתה היסטורית של מחלת הסרטן במשפחה. רובם צרכו כמות גבוהה מאוד של פלפל חריף וכמות נמוכה מאוד של פירות וירקות טריים.

בזמן שהחוקרים מצאו עליה גבוהה בתחלואת סרטן כיס המרה בקרב בני אדם שצרכו יותר מ-20 גרם פלפל חריף ליום, לפי המחקר עדיין אין זה אומר באופן אוטומטי כי קפסציאן - החומר האחראי לטעמו החריף של הפלפל- הוא הגורם המסוכן. בנוסף, טוענים החוקרים כי צריכת פירות טריים יכולה להציע סוג של הגנה אפקטיבית כנגד סרטן כיס המרה.
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by