בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
חדש: עגבניה טעימה 

חדש: עגבניה טעימה

 
 
ירון זילברשטיין

פריצת דרך מדעית בישראל: מדענים הצליחו, זו הפעם הראשונה, לשפר את טעמה של העגבנייה בצורה ניכרת, בעזרת הנדסה גנטית

 
 
 
 
 
 
 
 
 
במסגרת עבודת מחקר לשיפור הטעם של פירות וירקות שונים, הצליחו מדענים מישראל לזהות ולבודד גנים המעורבים בייצור חומרי ארומה מצמחי תבלין, פרחים ופירות שונים. במהלך עבודתם, גילו החוקרים מספר גנים שלהם פוטנציאל גדול לשיפור הטעם והריח בעגבנייה ופירות וירקות נוספים. הגן ראשון שהחוקרים בודדו הוא מצמח התבלין בזיל (ריחן) לימוני, הגן משפיע על יצירת גרניול, חומר בעל ריח וורדים אופייני.
 
טעימות או לא? (SXC)
 טעימות או לא? (SXC)   
עבודת המחקר בוצעה במעבדתם של ד"ר אפרים לוינסון, מנהל המחקר החקלאי נווה-יער ודר' ירון שטרית מאוניברסיטת בן-גוריון, במסגרת פרויקט ממומן ע"י קרן קמ"ח עם פרופ' ערן פיצרסקי, אוניברסיטת מישיגן. צוות המחקר כלל גם את רחל דוידוביץ'-ריקנטני , במסגרת עבודת הדוקטוראט שלה, במחלקה למדעי החיים באוניברסיטת בן-גוריון.

בעגבנייה המהונדסת נוצרו גם חומרי ארומה נוספים בעלי ריח לימוני. ייצור חומרים אלה בא על חשבון ייצור הפיגמנט שנותן את הצבע האדום האופייני לעגבנייה. במבחני טעם שערכנו החוקרים, התברר שלמעלה מ-95% מהציבור זיהה ארומה זו באופן בולט. מרבית הטועמים והמריחים (60%) אף העדיפו עגבנייה זו על פני עגבנייה רגילה.
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 
תגובות
הוסף תגובה0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.
 
 
 
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by