בערוץ
 
 
 
 
 
 
 
 
מחקר חדש: בירה מקטינה את הסיכון לבעיות לב 

מחקר חדש: בירה מקטינה את הסיכון לבעיות לב

 
 
חדשות  נענע

אם עד היום האמינו החוקרים שיין אדום עוזר בהתמודדות עם בעיות כאלו, קבוצת חוקרים הולנדים מוכיחה כי בבירה קיים ויטמין מיוחד שמקטין את הסיכוי לקבל התקף לב

 
 
 
 
 
 
 
 
 
בירה טובה יותר ללב מאשר יין אדום או משקה אלכוהולי - כך טוענת היום (שישי) קבוצת מדענים הולנדית במחקר שפרסמה. הטענה, מפריכה לחלוטין את האמונה הרווחת עד היום, לפיה היין האדום הוא העוזר בהתמודדות עם בעיות אלו.

על פי המחקר, מה שמצמצם את הסיכון להיווצרות בעיות לב הוא ויטמין B6 שמצוי בבירה. הויטמין מונע את היווצרותו מחדש של כימיקל הקרוי "הומוקיסטיין". הכימיקל הזה הוא שמגדיל את הסיכון לקבל התקף לב ועל כן, אי היווצרותו מחדש תורמת לצמצום הסיכון.

המחקר התבסס על ניסוי שנעשה בגופם של 111 גברים בריאים. הם חולקו לארבע קבוצות: אחת שתתה במשך שלושה שבועות בירה, השנייה יין אדום, השלישית אלכוהול והרביעית מים.

החוקרים גילו כי רמות ה"הומוקיסטיין" לא גדלו לאחר שתיית הבירה, אך לעומת זאת צמחו פלאים לאחר שתיית היין או האלכוהול.

סוכנות "רויטרס" מדווחת עוד כי מבדיקה נוספת שנעשתה, הסתבר שבקרב אלו השותים בירה בקביעות מצוי הויטמין B6 ברמה הגבוהה בשלושים אחוזים מאשר בקרב שאר האוכלוסייה.
 
 
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ ilan @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
 
 

כל הזכויות שמורות 2011 © נענע 10 בע"מ
 
 
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by